Babystol (0år)

Babystol

- For at babyen ikke skal få problemer med oksygenopptaket er det viktig at babystolen har nok helning. Velg en babystol som i din bil får rundt 45 graders helning. Dette er veldig viktig, og ved å teste forskjellige stoler i bilen vil man se at mange vil bli eliminert bort ganske fort, da mange babystoler rett og slett blir for bratte i bilen.
- Velg en babystol med base. Ved mindre du ikke får plass til base pga tre bilstoler i baksetet og lignende, så velg en stol med base. Om basen er beltemontert eller isofixmontert spiller ingen rolle (og alle babystoler kan monteres med belte uten basen, for eksempel på ferie). Basen gir en mye mer stødig og stabil montering, og du slipper å montere stolen for hver gang (man bare klikker den på basen), noe som gjør at man minimerer risikoen for feilmontering i stor grad.

Husk:
- Bærehåndtaket er en viktig del av sikkerhetsfunksjonen på babystoler, og fungerer som et veltebur i en kollisjon. Ved mindre noe annet står tydelig spesifisert i manualen til din bilstol skal bærehåndtaket alltid være i bæreposisjon i bilen.
- Ta pauser. Selv om det bare er en myte at det er skadelig for babyens rygg å sitte lenge i bilstolen, er det fakta at barns oksygenopptak reduseres vesentlig når barn sitter i bilstolen, og det har vært flere dødsfall pga dette de senere årene. Nyfødte bør sitte i bilstol maks 30 minutter av gangen. Litt større barn kan sitte to timer. Det holder å ta barnet opp av stolen for et bleieskift, litt mat, en tur inn på bensinstasjonen osv. Oksugenopptaket retter seg fort opp igjen. Og husk, oksygenopptaket blir dårligere også når barnet sover!
- Det sikreste er å ha så lite helning som mulig på stolen, men fordi små barn ikke kan sitte med lite helning uten å synke sammen og dermed ikke få nok oksygen, er det viktig at babystolen har veldig mye helning. Det gjør også at man så tidlig som mulig bør bytte til en stol med mindre helning, slik at barnet kan sitte sikrere. Når barnet kan sitte i neste stol uten å synke sammen i løpet av bilturen, og uten at haka faller frem mot brystet når babyen sitter i stolen (også når hen sover), og selene kommer ut nærmere skulderen enn øret, bytter man til neste stol.
- Av sikkerhetsmessige årsaker bør det være 10-15 cm mellom babystolen og setet foran om mulig.


Produsent: Britax Römer
Modell: Babysafe i-Size
I-size: Ja
Produksjonsår: 2018 (?)
Høydebegrensning: 40-83 cm
Vektbegrensning: 0-13 kg
Montering med bilens belte mulig: Ja
Base med isofixmontering: Ja
Base med beltemontering: Nei
Bakovervendt stol som kan brukes på samme base: Nei
Intersele: Fempunkts
Stolens bredde: 44 cm
Stolens vekt: 4,8 kg...

Joie i-gemm

30.10.2018

Produsent: Joie
Modell: Joie i-gemm
Høydebegrensning: 40-85cm
Vektbegrensning: 0-13kg
Bilens belte : Ja
Isofix på basen : Ja
Belte på basen : Nei
Internsele : Fempunkt
Stolens bredde:
Stolens vekt:
Tuv-godkjent : Nei

Om stolen
Joie i-gemm er en av de bedre babystolene vi har sett,da...