Avionaut SKY

15.11.2020

Avionaut SKY er også en av de stolene vi så på messen i Tyskland ifjor. 
Den var det mye hemmeligheter og rykter om, men endelig er den her! 
Vi var jo veldig spente, og synes det er skikkelig kult at flere produsenter setter fokus på lengre bakovervendt og produserer stoler som varer lenge nok! 

Avionaut SKY er en beltemontert bilstol, som festes med bilens 3pt belte, forrankringsseler og støtteben. 
Den går fra 40-125 cm og har en maksvekt på  25 kg.
SKY er UN-129 i-Size godkjent, i tillegg til at den er godkjent i den svenske plustesten. Ved første øyekast så er det mye som er annerledes med denne enn hva vi har sett tidligere på slike stoler til 25kg.
Babyinnlegget som er med virker veldig bra, og kommer i fire deler! Det er også borrelås på disse for at de skal holde sammen. Det gjør jo at man kan fjerne noen deler, i stedet for å måtte fjerne hele innlegget. Mange barn behøver jo gjerne delen i sittedelen, mens de på sidene kunne vært tatt bort - og på Avionaut SKY har man muligheten til det! 
Belteføringen 
er også veldig annerledes, da den fører beltet langt under selve sittedelen - og ikke igjennom/under slik som på andre stoler. 
Forrankringsselene er av gamle typen dessverre, der man klipser de på - og ikke har slik beltelås man er vandt til nå. De har vi vell ikke sett siden Britax hadde de, og det begynner å bli en del år siden. 
Antiskli på selene, en ekstra tekstilbit nederst ved hoftebeltet som forhindrer beltelåsen i å skli ned samt avstivet beltestropp er med - som vi vil si kjennetegner Avionaut. Alle disse punktene i tillegg til belteklips i en type hardplast (og ikke stål) gjør det å sette inn barnet lekende lett! Behøver ikke å være redd for å ødelegge klær etc.