Avionaut

01.07.2020

I samarbeid med Avionaut/ikke forpliktet til innlegg og/eller visning i SoMe. 


Avionaut er en ukjent produsent for mange.
Avionaut er en polsk bilstolprodusent som har stoler i alle kategorier. Vi møtte dem på Kind und Jugend messa i 2019, og fikk et godt inntrykk av både de og stolene - de minner litt om Axkid, med sine tanker og ambisjoner om fremtidige stoler. 
Per dags dato har de ingen stoler på markedet i Norge idag, da de også (dessverre) har noen kombistoler i sitt sortiment,  men vi har vært heldige å fått teste noen som kan være aktuelle! 


De har også en bakovervendt 25 kg stol på vei,
Avionaut SKY! Men der venter de på noen godkjenninger etc som ble stoppet pga Covid 19.
Vi så den også i Köln og gleder oss til å se mer!  Den vi var mest spent på er babystolen Avionaut Pixel,        den er i-size godkjent og fra 0-13 kg, og veier kun    2,5kg! Altså en av de letteste på markedet. 

 Men det som fanget vår interesse var puten man legger under barnet fra nyfødt - den gjør at barnet får en helt annen sittestilling, det er mye enklere og plassere barnet + at selene legger seg mye bedre enn hva det gjør i andre stoler som ikke har det innlegget. 
Den har de tatt patent på, noe som kanskje er litt synd med tanke på hvor bra vi opplever at dette er?  
 

Selene har også antiskli - det ser vi at mange begynner å få nå, et stort pluss!
Skrittstroppen står av seg selv, noe som gjør det enklere å få på barnet seler - samt at det er 3-punkt seler som ofte passer de minste barna bedre.  
Babyinnlegget er kompakt og godt - taes enkelt ut, uten noe hokus pokus.  

Ellers så opplever vi den veldig enkel å få rett helling, barnet sitter stødig og godt - og uten puten kan den vare lenge som reisestol da den er så lett og har relativt lang rygg.  

Stolen klikkes enkelt på basen som har enkle isofixarmer (av de enkleste vi har vært bort i - positivt)
Basen passer også til stol nr 2 som er AeroFIX, den finnes i RF-versjon som vi har, og en kombi-versjon. 


AeroFIX RF passer som sagt på basen til Babystolen Pixel og er en ren bakovervendt stol som passer fra ca 67 cm og til 105 cm (vi har testet barn på 120 cm som også får plass). I-size godkjent til 105 cm/17,5 kg.


Her er det mange detaljer som fanger øyet - skrittstroppen er avstivet og står av seg selv, antiskli på selene, samt en patentert ekstra stoffbit som er avstivet nede i sittedelen slik at selene ligger klar til bruk (se bilder). Nakkestøtten er kompakt og god - selene følger nakkestøtten, og den endres enkelt i hanken på nakkestøtten.
Hellingen justeres enkelt foran, med tre forskjellige hakk.  
Antirotasjonsbøylen kan også justeres i flere hakk da isofixfestene er såppas lange - slik at man kan få til god benplass her.  

Ved første øyekast kan det se ut som at den er i såkalt C-form, men etter en nærmere titt er den mer L-form som er veldig positivt! Ikke mange andre enn Axkid som har slike stoler med L-form! 
 


Beltestolen Maxspace fanget vår interesse i Köln da den går til hele 36 kg/150 cm OG passer Marte som er 167 cm!

  

Nakkestøtten/rygglengden justeres enkelt bak på ryggen (som de fleste andre beltestoler) og sittedelen kan også justeres i 3 forskjellige hakk for en mer komfortabel kjøretur.
Den har beltehorn som sikrer korrekt belteføring over lårene samt beltefører over skulder som gjør at beltet glir lett om barnet rører seg.
Den er også veldig myk i sittedelen som er et stort pluss! Og her har de heller ikke spart på detaljene da man kan se skinn på både beltehorn og bak på stolen.
 Festes med isofix - de kan også foldes inn å brukes uten. 

  
Mer bilder kommer!