Axkid Modukid

26.03.2019

Stolene er sponset, ikke innlegget

Som dere kanskje husker fra vår tur til Køln i høst, kommer Axkid nå med et nytt Modul-system som består av Axkid Modukid Base, Axkid Modukid Infant og Axkid Modukid Seat. 

Axkid Modukid Infant er også kompatibel med Axkid Life og 90% av alle andre barnevogner på markedet.
Axkid Modukid Infant er også kompatibel med Axkid Life og 90% av alle andre barnevogner på markedet.

Axkid Modukid Modul-system består som sagt av en base, og to stoler. Nedenfor vil vi ta for oss hver del av Modul-systemet og til slutt vår erfaring og oppfatning etter å ha testet den en stund. 

 Axkid Modukid Base

Basen har justerbare isofixarmer som kan justeres i hele 4 posisjoner og festes uavhengig av hverandre. Dette liker vi veldig godt, da det gir en helt annen kontroll og følelse av at du virkelig ser og kjenner at de festes korrekt i motsetning til andre stoler der man må treffe på med begge samtidig og at det gjerne er en stor antirotasjonsbøyle iveien - det slipper vi her da antirotasjonsbøylen er såppas liten og nett at den verken tar plass eller er i veien for synsfeltet. 

Antirotasjonsbøylen kan enkelt justeres, og har hele 6 forskjellige hakk å stå i. Det gir mulighet for kompakt innstallering og mer benplass for de større barna. 

Isofixarmene har innebygde sikkerhetsindikatorer med farge og lyd som gjør at du kan være trygg på monteringen. Axkid Modukid Base brukes til Axkid Modukid Infant for nyfødt, 40-75 cm og opp til 13 kg og Axkid Modukid Seat for de større barna, 61-105 cm og opp til 18 kg, ca 4 år

Axkid Modukid Infant 

Axkid Modukid Infant er godkjent for nyfødt, 40-75 cm og opp til 13 kg og er en av de letteste babybilstolene på markedet med en vekt på 3,7 kg. 


Installeres enten på basen med et enkelt klikk, eller med trepunktsbelte i bilen. Begge monteringene går raskt og uten problemer merker vi, ASIP-en kan komme litt i veien ved beltemontering, men det er ingen problem ifølge Axkid.

Den har lang rygg, og med den lette vekten egner den seg også godt som reisestol.

 Internselene er 3-punkts og trees om enkelt bak ettersom barnet ditt vokser. Den har antiskli på skulderpaddene som gjør det lettere å holde selene på riktig plass til enhver tid. 

Innleggene som følger med er kompakte og gode. og det er enkelt å se hva som skal plukkes ut ettersom barnet vokser. Ventilasjonssystemet sørger også for god lufting i sidene. Både trekk og innlegg fjernes enkelt og kan vaskes.

Axkid Modukid Infant leveres med ASIP-sidekollisjonsbeskyttelse som enkelt foldes ut på siden mot døren. 

Axkid Modukid Infant er også kompatibel med barnevognen Axkid Life og 90% av alle andre barnevogner på markedet. Med et enkelt klikk, kan du feste bilstolen eller ta den av, mens barnet kan fortsette å sove. 

Axkid Modukid Seat

Axkid Modukid Seat er jo selvfølgelig den vi er mest spente på, og vi må si at den har overrasket veldig! 

Aller først - skrittstroppen er plassert lengre ut! Dette er jo noe vi har ventet på, i og med at vi har sett så mange klager i de andre modellene fra Axkid på akkurat det. Så det ble vi såklart glade for å se!

De har også gjort selene tynnere slik at det blir enklere å stramme, og med antiskli på skulderpaddene blir det vanskeligere for utbryterkonger å komme seg ut, stort pluss! Seleklipsen er også av plast, noe som vil skåne en del ullklær i fremtiden..

Den har også lang rygg - lik som Minikid! Fortsatt i-Size, men har man et lett barn (under 18kg) kan den fint brukes videre. 

Trekket er også fornyet! Mye enklere å ta av nå som det er glidelås og den tykke rammen i front er borte. (vi vil etter hvert legge opp film på det)

Som tidligere modeller fra Axkid, har også Axkid Modukid Seat automatisk justering av nakkestøtten, og nå opplever vi den enda enklere da selene er tynnere som sagt. Nakkestøtten er ergonomisk utformet, og kommer med et ekstra innlegg for de minste. 

Hellingen kan justeres i 3 forskjellige posisjoner og endres enkelt under kjøring, mens barnet er fastspent. Vi opplever den som lett å endre, og enkel å finne frem til om man ikke er så kjent med slike stoler (vi har satt besteforeldrene på prøve). 

ASIP-en er nå forbedret fra tidligere modeller, tynnere slik at den passer i flere biler, og den glir enklere på. Denne vil også komme på nyere modeller av Minikid etter hvert. ASIP-en monteres på siden mot døren, i midten behøves den ikke.

Vi opplever at den gir god plass også til de største barna, per i dag er det 5åringen på 112cm og 17kg som tester den. Hun opplever god benplass, rygglengde og god plass mellom skrittstropp og rygg. 
Vi har den nå i en liten Audi a3, men selv med mye benplass til 5åringen tar den liten plass i bilen, da den er i-Size. 

Det eneste vi savner er et lite trekk for å skjule kanten i ryggen, alle stoler på markedet har denne kanten, men Axkid er de eneste som ikke har valgt å skjule den. Det gjør ingenting(!) for komforten til barnet, men kan se voldsomt ut for oss voksne

Vi vil fortsette å teste den, også i flere biler. Besteforeldre skal får kjørt seg, og vi skal teste flere barn - mer kommer....