#BAKOVERVENDTDAGEN

04.06.2019

I Sverige markeres bakovervendtdagen (barnsäkerhetens dag) årlig, og er et iniativ av NTF og Volvia der hovedmålet er å spre kunnskap om bakovervendt sikring og generell sikring av barn i bil. 


Svenskene markerer dette stort, da det allerede har pågått der i hele 11 år på rad! Det markeres i hovedsak i barnehagene, hvor de på et lekent og gøyalt vis setter fokus på bakovervendt sikring. Den tradisjonelle bakvendtmarsjen pleier å være midtpunktet denne dagen, hvor barna marsjerer baklengs fra mål til start! 


Vi har jo også sett et behov for en slik dag her til lands, så i fjor dro vi det hele i gang på sosiale medier! Veldig gøy, og mye respons - vi så både nattklær på dagen, klær bakfrem og på vranga, sitte bakovervendt på lekekjøretøy, oppned-amming, sitte baklengs på stolen under måltid, spise is før middag, sitte med ryggen til vannet på stranden, lese bøker opp ned, ligge bakfrem i vogna, gå baklengs, capsen bakfrem og selvfølgelig det viktigste - sitte bakovervendt i bilen! 

Et lite utdrag fra fjorårets innsendte bilder!
Et lite utdrag fra fjorårets innsendte bilder!

I år håper vi at flere vil markere dagen sammen med oss og spre kunnskapen videre! 

La oss ALLE gjøre noe baklengs denne dagen - ta bilder, nevn det til barnehagen, bruk hashtag #bakovervendtdagen, gjør noe morsomt ut av det og gjør det synlig! 
Hvorfor? 
For å sette søkelyset på viktigheten av bakovervendt sikring av barnehagebarn. Svenskene sier det så fint - ''Alle barn har RETT til å ferdes sikrest mulig i bil''


#Axkid er jo en produsent som er sentral i arbeidet for bakovervendt sikring, da de har valgt å fjerne sine kombistoler fra sitt sortiment (Heia Axkid)!
De jobber også aktivt med å spre kunnskap, ved å holde konferanser og større foredrag om korrekt sikring av barn i bil. Dette er noe vi støtter oss bak, og kjører derfor en GIVEAWAY i samarbeid med dem i dag, der vi får gi bort en #AxkidMinikid (valgfri farge) til en heldig følger! 

Bruk hashtag #Bakovervendtdagen2019 på dine bilder, og fortell oss i kommentar på vår FB-side (Dyrebarlast) hva du har gjort for å markere dagen og bli med i trekningen! 


PS- Bruk gjerne hashtag #Bakovervendtdagen2019/#Axkid/#Coolkidsridesafe i dag, samt del dine øyeblikk i story ''Bakovervendtdagen'' på snapchat!