BeSafe izi Twist B i-size

14.08.2019

Stolen er sponset/ikke innlegget. 


I vår mottok vi den nye rotasjonsstolen til BeSafe, BeSafe izi Twist B i-size. 
En roterende isofixstol som passer fra nyfødt og opptil 18kg. Vi har jo sett en del med rotasjon de siste årene, så selve rotasjonen var jo ikke ny for oss. Men det som fanget vår oppmerksomhet er at denne faktisk kan tenkes å brukes fra nyfødt, grunnet babyinserten. Veldig kompakt og bra utført, samt at stolen i seg selv har mye helling. 


I filmen under kan du se et kort sammendrag av førsteintrykket:

Spesifikasjoner - 

I-size 0-18kg/40-105cm
Side til side rotasjon
Ren bakovervendt, og plusgodkjent
Horisontal montering for å sikre korrekt helling (og vater)
Innebygd Side Impact Protection (SIP) 
4 Helningsposisjoner
Lyd og fargeindikatorer for korrekt montering 
Roteres enkelt med en håndIzi Twist er også bygd med et type materiale som gir god ventilasjon for barnet, samt nytt materiale i hodestøtten kalt Dynamic Force Absorber 

Vateren fungerer helt ok, men det blir som nevnt denne c-formen (altså for mye helling på selve stolen) slik at vi monterer helst ute av vater. 

Denne forsvinner dessverre litt i mengden av isofixstoler, da kort rygg og liten benplass også er fremtredende her.


Etter å ha testet stolen en par måneder legger vi godt merke til den såkalte c-formen, og de største barna klager raskt på dovne rumper/lår og etter hvert kvalme. Ved å sette den ut av vater og i mer oppreist stilling bedret dette seg noe, men den passer nok bedre til de mindre barna som ikke er like vare på slikt. Nyfødtinnlegget og hele babyinsatsen er vi fortsatt veldig imponert over! Barn i alle aldre sitter veldig godt, kompakt og god helling. Men skulderputene er en anelse for brede, slik at de sklir av skuldrene til de minste barna - det har vi gitt tilbakemeldinger på og håper på en forbedring snart!