Besafe Stretch

28.03.2022

//I samarbeid med Besafe// 

Besafe har i lang tid støttet seg på gode gamle izi plus. Men markedet utvikler seg og man må tenke nytt. Den nye Besafe Stretch har de jobbet med i lang tid og endelig er den her!  R129, plusgodkjent beltemontert bakovervendt stol til hele 36kg, med opptil 26cm benplass! 

Besafe stretch er som sagt en beltemontert bakovervendt bilstol og kommer med flere nye egenskaper, som vi ikke har sett fra Besafe før.
Første steg i monteringen er å stille inn benplassen, altså antirotasjonsbøylen. Vi liker at de har fått fjernet såpass mye av det vi vil kalle ''overskuddsmateriale'' slik at den ikke stjeler benplass for barnet, designet ser jo også mye penere ut slik! 

Det å justere antirotasjonsbøylen er nok en vanesak, men noe hakkete og treg er den. Skal stolen stå fast i en bil så er jo ikke dette noe problem, men førsteinntrykket er litt hakket og tregt om man kan si det slik. 


På andre stoler kommer støttebenet i monteringen litt senere, men her skal vi faktisk sette det i posisjon før vi går videre. Støttebenet har både farge og lydsignal som sier om det er på plass. 


Neste steg er å tre bilens belte igjennom føringene på siden, inn i den grønne klaffen (slik vi kjenner til på f.eks babystoler) også ut igjen i den andre føringen før man klikker i låsen på bilens belte. Og her har de tenkt nytt og fått til en strammemekanisme som virkelig funker! 

For å stramme bilens belte må du bak på stolen og snurre på hanken bak der. Som man ser i filmen strammes beltet dess mer vi strammer bak, genialt! Og så godt å slippe å stå å vrikke, sette kneet opp i stolen osv. Førsteinntrykket her også tilsier at for store barn kan det bli irriterende, og stjele noe benplass med den mekanismen nede ved beina, men her må vi bare prøve over tid og se det an.


Neste steg i monteringen er forrankringsselene som er selvstrammende! Vi har jo alle stått å praktes med tidligere forrankringsseler der man står i alle mulige posisjoner og prøver å stramme. Men Besafe kommer nå med egne selvstrammende forrankringsseler. Disse er litt annerledes enn hva vi kjenner til fra f.eks Axkid, da de har en knapp som man må holde inn for at selene skal gli. Dette er en god løsning i og med at man ikke behøver å dra helt ut og helt inn slik som Axkid sine, men problemet kommer når man skal feste den siden som er mot innsiden av bilen. Monterer man i midten kan man så klart gå rundt på andre siden, men monterer man ytterst og det står en bilstol til i midten f.eks, så kan det by på problemer i og med at man må holde inn knappen samtidig som man drar. 

Samme prinsipp som tidligere, ved å tre enden som har festepunkt igjennom stroppen for å få festet den i gulvet i bilen.

I filmen over ser du litt mer hvordan det fungerer med knappen, at man må holde inn for at de skal utløses og at de strammer seg når man slipper opp. 


Besafe stretch fåes i 7 forskjellige farger Antracite Mesh (som vi har her) , Cloud Melange, Fresh Black Cab, Metallic Melange, Peak Mesh, Premium Car Interior Black och Sea Green Melange. Prisen ligger på 6700,- og kan allerede bestilles hos f.eks Mimmis.no


Mer detaljer kommer på IG, denne artikkelen vil også oppdateres så fort vi gjør oss mer erfaringer, sammenligninger med andre stoler etter etterspørsel fra dere kommer også!