Andre stoler :

11.02.2019

Det finnes mange andre stoler enn de vi har nevnt i egne innlegg her. 

Grunnen til at vi ikke setter fokus på de er at de er såkalte kombistoler, som kan brukes både bakovervendt og fremovervendt, og dermed har noen kompromiss på sikkerheten. 

Vi har et eget innlegg om fremovervendt i interseler vs bilens belter som kan leses her: https://dyrebarlast.webnode.com/l/dette-er-et-enkelt-blogginnlegg/

                               Ofte stilte spørsmål/utsagn  :

  1.  ''Jeg vil ha en kombistol fordi den varer så mye lengre!'' 
    Har du en i-size stol varer den like lenge bakovervendt som forovervendt. Ofte varer den lengre bakovervendt også, da selene kan gå litt nedenfor skulderen i motsetning til fremovervendt der den gjerne skal komme litt over. 
  2. ''Den tar mindre plass fremovervendt enn bakovervendt''
    Fremovervendt må man ha minst 55cm i sikkerhetsavstand til seteryggen foran, så i de aller fleste tilfeller tar bakovervendt mindre plass.
  3. ''Barnet har ikke plass til bena bakovervendt''
    Har du sett et barn sitte helt korrekt med beina rett ned? Nei, ikke vi heller. Barna er myke, å sitter mye bedre bakovervendt der de har litt støtte, enn fremovervendt der beina blir å dingle. 

Har man først kjøpt en kombistol er det veldig fort gjort å snu. 
Man er på langtur, opplever oppkast eller andre ubehag og da er det fort gjort å snu stolen for å teste om det blir bedre. Noen ganger kan det fungere, da det gir en endring i helling og hvordan de sitter, men det kan også gjøres i bakovervendt posisjon i stolen man har eller ved å velge en ny stol. 
Vi ser ofte at de som allerede har en kombistol snur veldig raskt, mens de som ikke har muligheten er mer mottakelig for å finne løsninger til å fortsatt sitte bakovervendt. Det er helt naturlig å snu om man har muligheten, men det frarådes på det sterkeste, da det finnes så mye annet man kan gjøre. 

Nå finnes det allerede hele fire(!) rene bakovervendte i-size stoler på markedet! Så da ser vi ingen grunn til å nevne de andre. 
Har du et barn med spesielle behov eller andre spørsmål, ta kontakt med oss så finner vi en løsning som passer for dere!