Kind und Jugend 20-23 sept 2018

23.09.2018

Årets store happening på bilstolfronten, og barneutstyrsfronten generelt, er Kind und Jugend messen i Tyske Köln. Her møter små og store bilstolprodusenter små og store forhandlere. Vi tok også turen, og her er noe av det vi fikk ut av messa: Britax Rømer

Britax Swingfix ble lansert i Norge for en stund siden, og selger nå ca like bra som Dualfix. Swingfix og Dualfix er helt like, med unntak av at Dualfix er en kombistol. Swingfix er Plus-godkjent, som den hittil eneste med rotasjonsfunksjon.

Deres store nyhet er beltestolen Kid lll M. Denne kommer allerede i oktober 2018.
Dette er samme stolen som Kid vi allerede kjenner, men med noen forbedringer. Den har en V-fasong, som gjør at stolen vokser med barnet. Den har bedre polstring i sittedelen og 10% lengre sitteflate. Lengden på sitteflaten er viktig for å gi barna en komfortabel biltur. Yttermålene er de samme som på de gamle Kid-stolene, men innermålene er noe bredere. 12% bredere i nakkestøtten og 8% bredere i ryggen.

Nachfolger HY5

Nachfolger: Av nyheter så jobber de med en ny bilstol, også denne oppblåsbar. Den er fremovervendt med fempunktssele eller bilens belte, og skal ifølge dem selv kunne brukes av barn helt opp til 150 cm. Forhåpentligvis kommer denne i løpet av 2019.  

Axkid

Axkid: Axkids store nyhet i år er et i-Size system, som består av en base (Modukid base), en babystol (Modukid Infant) og en bakovervendt stol (Modukid). 

Basen har seks forskjellige justeringer av isofixarmene, med tanke på plassbruk i bilen og benplass til barnet. I tillegg har rotasjonsbøylen fire justeringer slik at den passer godt i alle biler. Rotasjonsbøylen er lav og tynn, slik at den skal ta minst mulig plass vekk fra barnet. Støttebenet har et lydsignal som gir beskjed om støttebenet er korrekt montert eller ei.  

Modukid Infant har en del forbedringer fra deres tidligere babystol. Blant annet et bedre spedbarnsinnlegg, sidekollisjonsbeskyttelse (ASIP) og ventilasjon i siden (babyer ligger mer i ro i bilstolen enn større barn, og blir derfor lettere klamme.)
Den har også solkalesje og kan beltemonteres uten basen.  

Modukid er svært lik Minikid, men den har blitt 1,5 cm smalere utvendig. Innvendig er den like bred som før. For å få til dette har stolen fått et helt nytt skall, og dette har gitt stolen et mer slankt og nett utseende. Ryggen skal være like lang, og den har samme funksjon som Minikid med nakkestøtte og sele som justerer seg automatisk.

Siden det er en i-Size stol er den godkjent til 105 cm og 18 kg. Modukid kommer i starten av 2019. Det som imponerte oss absolutt mest med denne stolen var den gode benplassen man kan ha, om man ønsker det. Modukid har fått bedre glidelåser på trekket (enn Minikid), og et nytt system for å enklere ta av og på trekket. Dette kommer også nyere Minikider til å få.


Fargen «petrol» forsvinner ut av sortementet, og i stede kommer det en ny blåfarge inn.


I tillegg har Axkid nå laget en solskjerm til Modukid og Minikid som kan kjøpes separat.
Den gamle ASIPen som man fester på Minikid er nå kommet i en versjon som er 1,5 cm smalere (ut mot døren).
Den nye ASIPen vil følge med nye Modukider og Minikider, og kan kjøpes separat og brukes med eldre Minikider.

Prisen vil ligge på ca 1990 for Modukid base, 1990 for Modukid Infant, 3490 for Modukid, i tilleg vil det komme pakkepriser etc.

Daniel Lundgren fra Axkid har laget en stol som skal illustrere belastningen på nakken i fremovervendt vs bakovervendt bilstol. Se mer i videoen under - 

Concord

Concord Ingen nyheter fra deres side i år. 

Diono

Diono Diono Monterey er en beltestol som får mye skryt av de som har prøvd den.


Nuna

Nuna Nuna Norr er en ren bakovervendt stol som kommer på det norske markdet snart. Den er plustested, og har 360 graders snufunksjon og 7 forskjellige sitteposisjoner.I-Size, og dermed godkjent til 105 cm og 18,5 kg. 


(ps/bildet viser ikke Nuna Norr.) 

Klippan oy

Klippan Ingen nyheter fra Klippan sin side, men Century kommer etterhvert med et nytt trekk/farge. 

Besafe

BeSafe
BeSafe har laget en helt ny beltesamler som kommer etterhvert. Denne skal kun brukes med bakovervendte stoler, ikke babystoler. I babystolen er det ikke nødvendig med beltesamler, og i værste fall kan beltesamleren utgjøre en fare for babyen. 


De har også kommet med en del små forbedringer på eksisterende seter: iZi Plus X1, med sidekollisjonsbeskyttelse (SIP), lettere justering av nakkestøtten og tykkere og mykere babyinnlegg. 


Modular og Go Modular kommer med nye trekk! 
Fine farger og fjell som motiv for oss i skandinavia.
 Isofixarmene på iZI Flex kommer i ny variant som skal gjøre de enklere å løsne fra isofixfestene.
Myggnett og regntrekk til Go Modular kommer neste år. Disse så veldig smarte og gjennomtenkte ut.


Den beste nyheten er at Modular RF, den rent bakovervendte utgaven av Modular, kommer til Norge i slutten av oktober.