Kind + Jugend 2022

08.09.2022

ENDELIG Tyskland og messe igjen! Dette har vi gledet oss lenge til! Dessverre så har pandemien og nedstenging gått hardt utover de fleste, produsentene også. Så i år, når vi kanskje forventet oss en storslått gjenåpning her på messen ble det heller litt tomt. Vi kontaktet produsentene tidlig for å avtale møter, men de fleste hadde ikke planlagt noe stand grunnet dårlig oppmøte og kostnader under pandemien... Skuffende for vår del, men veldig forståelig. 

Et par av de store produsentene satser også nå på egne showroom ved hovedkontorene, det gjør det noe vanskeligere for både oss og forhandlere - da vi ikke får alle samlet på en plass lengre, slik som denne messen... 


Dagen startet med å orientere oss litt, første tur ble sammen med Mimmis inne hos Britax
De hadde også komprimert litt grunnet tidligere år (pandemi) så de hadde ingen ansvarlige for det skandinaviske markedet på plass.. Det gjør det litt vanskeligere da de vi møter ikke har de samme stolene på markedet, eller tankene som oss (bakovervendt lengre, beltestol lengst mulig etc). Men vi fikk en fin gjennomgang av nye Baby-Safe 5z! 

De har også oppgradert Adventure og Discovery, de heter nå Adventure Plus og Discovery Plus! Ikke noen store forandringer - bare litt mer komfort og annet utseende. 

Etter Britax gikk turen til Thule, de utvider nå sortimentet sitt og har begynt å produsere bilstoler! Det er veldig spennende synes vi, i og med at de allerede innehar mye kunnskap om biler generelt. De har utviklet et modul-system med roterende base, babystol og småbarnssete. I og med at det kun var en prototyp vi fikk se, så kunne vi ikke røre så mye og de hadde også en del uferdige ting som er under utvikling. Men absolutt spennende! Basen og babystolen så veldig bra ut, stol 2 er nok som andre i slike modul-system (kort brukstid, kort rygg og liten benplass). De planlegger å lage en ren RF versjon som skal plusgodkjennes for det skandinaviske markedet. 

TFK har inngått samarbeid med Avionaut, på bildet ser du en Avionaut Pixel i TFK-trekk, Pixel passer på vognene til TFK. 


Klippan hadde også en nyhet de ville vise oss! Det første vi la merke til var at de har oppgradert trekk og utseende noe veldig! Her har de lagt mye i komfort og å dekke litt av det vi har savnet på andre stoler i deres sortiment. 

Klippan CarGO er en kombistol, type babystol + småbarnssete. 
Den går fra 40-105cm og maks 20kg. 
Utifra vår kunnskap om både bilstoler og markedet så hadde vi en liten prat med de om hva som burde forbedres for at den kan måle seg med det som allerede er på markedet. 
Men, absolutt spennende og ny tankegang fra Klippan! 

Klippan har også laget en egen beltesamler, den gleder vi oss til å teste!