Kind und Jugend 2019

23.09.2019

Årets store happening på bilstolfronten, og barneutstyrsfronten generelt, er Kind und Jugend messen i Tyske Köln. Her møter små og store bilstolprodusenter små og store forhandlere. Vi tok også turen, og her er noe av det vi fikk ut av messa:

#kindundjugend2019


Ikke så mye nytt på selve bilstolfronten, men en del tilbehør og tilleggsfunksjoner kommer etterhvert!☺️


#Britax Kidfix III S har ny og forbedret PAD (pad på tidligere modeller kom ofte i konflikt med bilens belte).


Den er dessverre kortere i ryggen enn tidligere modeller (fant vi ut etter at jeg prøvesatt, mye latter der😂) Ellers er Dualfix oppgradert (nedgradert) og kommer nå også i en billigere versjon - Dualfix2 r.


#Axkid har utviklet en safety PAD som ligger under rumpen på barnet - kobles opp til en app og dermed overvåker både temp, hvor lenge barnet har sittet i stolen og sier ifra om du går fra barnet. (Kjøpes som tilbehør, kommer etterhvert med stolen). Ellers hadde vi gode samtaler med utviklerne av stolene, veldig flott å kunne utveksle informasjon og feedback slik! Det var også noen nye farger å se, som vil komme i premium (kun i butikk) vi forelsket oss helt i den lyse fargen kalt Sky Grey😍


#Avionaut var en ny produsent (for oss) som utmerket seg litt, babystolen fanget vår interesse - samt deres nye 25kgs stol!


#Maxicosi slipper en del stoler nå;


#Coral er en babystol bestående av to deler, hvor du kan ta ut den myke delen av stolen og bære den med barnet i, som en bag. Innsatsen veier kun 1,6kg og har ny kalesje!


#Marble der du kan justere hellingen på ryggen, også i bilen.


#Pebble pro som er samme stol som Pebble Plus, bare at spedbarnsinnlegget er todelt.


#Micra er en rotasjons stol til 105cm, med noen funksjoner vi likte.


#Emerald er en kombistol fra 40-150cm som har lang rygg og vil vare lenge bakovervendt - den fungerer også ok(!) som beltestol, denne kan vi se passer best i taxi etc. En av de bedre kombinasjonsstolene vi har sett! 🤞🏼


#Kore utmerket seg ikke noe særlig for oss med tanke det norske markedet, da den har noe kort rygg, sits og enkelte utforminger som gjør seg dårlig hos de større barna.


#Nachfolger;


Vi tok en titt på den sammenleggbare beltestolen deres, tanken er bra - men noe kort rygg og funksjoner vi er usikre på. Blir spennende å se ferdig produkt og tester etterhvert! Ellers hadde de et helt nytt konsept der de har satt hjul og et forlengbart håndtak på en #HY5 slik at du kan trille stolen med barnet i! Håndtaket kunne og vris ned slik at det fungerer som støtteben i bilen. Kun prototyper - blir spennende å se ferdig produkt på sikt! 🤞🏼


#BeSafe


En del tilbehørsnyheter - bla en travel bag med hjul, som passer til alle BeSafe stoler (og andre merker). Nytt speil med lys som kan styres med fjernkontroll! Poncho til de større barna for å holde på varmen i bilstolen.


Sammen med blant annet utvikleren av Izi twist gikk vi igjennom den og flere stoler ettersom vi har testet den en stund nå, der blir det nok en del (positive) forandringer! Nye forbedringer og nyheter slippes etterhvert - vi gleder oss! 😍


#Klippan


#opti129 FØRSTE BELTEMONTERTE I-SIZE til 125cm!🤩En videreutvikling av Century - men med noen forbedringer!


#Kil for MINDRE helling til rette seter, Century får nå 12 grader mindre helling ved bruk av det underlaget!


Vi fikk også en gjennomgang på en prototype av i-size 40-105cm med en del interresante funksjoner! De har også en travel bag på markedet, som i tillegg kan brukes som sparketrekk i bilen - perfekt på reise!


Ellers hadde vi en lang samtale med utviklerne av stolene der vi fikk lagt inn alt av feedback fra dere, som de absolutt skulle ta med seg videre!


#Diono


Vi måtte også i år innom Diono og se på (sitte i😂) deres Monterey! De har videreutviklet den så det blir etterhvert tre versjoner på markedet; bra, bedre, best😉Ellers fikk vi se en prototype på en ny sammenleggbar beltestol som veier kun 6kg og fraktes lett på ryggen (passer fint i håndbagasje på fly etc).


#Nuna/Joie


Vi var en tur innom der og fikk se på den oppgraderte versjonen av Nuna Norr der sidekollisjonsbeskyttelsen folder seg ut automatisk ved at du fester barnet i selene. Det er også magneter til selene nå - ellers er stolen lik som før.


#Joie hadde en ny ren bakovervendt rotasjonsstol til 19kg/105cm, med overraskende lang rygg! Den har bestått plustesten, men allikavel ikke noe vi ser for oss her i Norge.


#Easygrow


Vi måtte innom å se på bilstolposene en tur, her kommer det også noen nyheter etterhvert som vi ser frem til! 😍