Klippan Opti129

30.10.2020

Klippan Opti 129! Vi alle fikk en sneakpeek av denne på KindundJugend ifjor, og var veldig spendte på å få teste. Dessverre har det vært en del forsinkelser både på testing, produksjon og sending grunnet Covid-19, men endelig er den her! 
Vi er jo veldig godt kjent med Klippan Century, og ser at den begynner å bli godt utbredt blant de som ønsker å sitte bakovervendt lengst mulig. Både Century og Opti129 har veldig lang rygg (barn på 140cm får plass) men med en vektgrense på 25kg har det så klart satt en stopper for de fleste.
Men med Opti129 er det ikke lengre et problem! Den er nemlig testet og godkjent til hele 32kg! 


 • Klippan Opti 129 er den første I-size godkjente bilstolen som kan monteres uten isofix-base
 • Godkjent i henhold til UN R 129-3. Godkjenningsklasse 61 - 125 cm. Anbefalt maks vekt 32 kg
 • I-size standarden har kommet for å gjøre sikring av barn i bil enda tryggere. Denne godkjenningen betyr bl.a. at stolen har blitt testet i sidekollisjoner
 • Klippan Opti 129 har også blitt Plus-testet med gode resultater av Sveriges VTI. Plus-test nr: VTI-0027
 • Stolen monteres bakovervendt med bilens 3P belte, samt forankringsbelter og et justerbart støtteben
 • Stolen har et justerbart frontben for å sikre riktig helling. Nakkestøtta er justerbar og beltehøyden kan også justeres når barnet vokser
 • Klippan Opti 129 har god komfort. På innsiden av trekket er det påsydd lommer, der du kan plassere ekstra polstringer som følger med. I kombinasjon med babyinnlegget kan du tilpasse komforten til ditt barn. Når barnet vokser, kan polstringer fjernes for å gi bedre plass.
 • Klippan Opti 129 har fått et nytt trekk med forbedret design og passform.
 • Det er enkelt å løsne trekket for å vaske det. Trekket er delt inn i fire deler, som kan løsnes separat, etter behov.
 • Trekket på stolen er sydd i henhold til strenge kvalitets- og miljøkrav. Siden Klippan ikke laminerer trekket, men derimot syr sammen de tre ulike lagene, blir det heller ikke anvendt lim som kan inneholde skadelige stoffer.
 • Beltestrammeren er forbedret og har fått et nytt deksel foran, som styrer beltet bedre, når du strammer. Det nye dekselet beskytter også beltestrammeren bedre mot støv og smuss
 • Klippan Opti 129 har også fått en ny og forbedret beltelås
 • Flere av oppgraderingene på Opti 129 vil også komme på Century
 • Dersom du planlegger å selge stolen på et senere tidspunkt, vil sannsynligvis også den nyere i-Size godkjenningen på Opti 129 være et plus

Førsteinntrykket er at alt virker å være i mye bedre kvalitet enn hva de tidligere har produsert. Hele stolen virker mer gjennomført og det var en god følelse å pakke opp - og få følelsen av en ¨ny¨ bilstol, i forhold til hva man kanskje har fått tidligere med Klippan produkter. 

Tekstilen sitter bedre og virker å være tykkere. Selene er også oppgradert som nevnt over - det er et stort pluss for oss som bruker en del ull på barna! 
Generelt veldig godt inntrykk av stolen! Gleder oss veldig til å få den i bilen og gjøre en ordentlig test av komfort etc. 

Vekt: 11,6 kg

Stolens bredde: 44 cm

Barnets rygglengde maks 49 cm

Barnets skulderbredde maks 34 cm

En annen ting som er et utbredt problem på stoler med lang rygg er at det blir en glippe mellom rygg og nakkestøtte, som ofte mangler stoff/padding. Personlig har vi aldri opplevd at barna klager på det - og det ser gjerne værre ut enn det er, men vi har fått tilbakemeldinger på at enkelte barn kjenner det ubehagelig med en slik glippe. Klippan har tatt til seg dette og lagt til en slags pute som henger nederst, bak på tekstilet til nakkestøtten og vil fungere som en padding der glippen tilfaller. 
Ny og smart løsning som vi ser kan fungere godt i prakis!