Sammenligning av stoler

04.04.2022

Mange har etterspurt sammenligninger av stoler som allerede er på markedet og noen som er lansert nå den siste tiden. De stolene det er spurt om er fra forskjellige produsenter, har forskjellige egenskaper - er i forskjellige prisklasser og vil derfor ikke ha ordentlig grunnlag for sammenligning. Men vi forstår at det spørres om, og vi skal prøve så godt vi kan å sammenligne - uten å konkludere med en favoritt, i og med at de er så forskjellige om man ser på helheten.

Vi tenker vi starter med de to som nylig er lansert og som det er mest spørsmål om, de er vell kanskje de som har mest sammenligningsgrunnlag også - selv om de er fra forskjellige produsenter og har forskjellige egenskaper. 

Spørsmålene som kommer mest er dybden i sittedelen og lengden på støtteben, ovenfor har vi lagt ved mål på det. Minikid 3 er overraskende nok den av de to som har mest plass mellom rygg og skrittstropp. 8åringen reagerte også på at det ble litt trangt i Stretch, men dette er noe vi må teste over tid. 

8åringen på 131cm har god plass, og mye å gå på i både BeSafe Stretch og Axkid Minikid 3. 
Rygglengden fra rumpe til høyeste punkt på seler/nakkestøtte er mellom 47-48cm på Minikid 3 og 46-48 cm på Stretch, alt etter hvor hardt man trykker ned i stoffet.  

(På nederste hakk har M3 uten babyinnlegg ca 29cm, med babyinnlegg ca 24 cm.
BS har uten babyinnlegg ca 26,5 cm og 22 med innlegg).

Benplassen kan vi gå nærmere inn på når vi får testet i flere biler - men på BeSafe Streth som vi allerede har testet i bilen en liten uke, kommer det ene punktet for beltemonteringen i veien nede ved beina, samt at det er en antirotasjonsbøyle der. På Axkid Minikid 3 er det ingenting som kommer i veien nede ved beina, så der vil det naturligvis bli litt mer plass. Men begge lover opptil 26cm benplass!

Mange har vært bekymret for lengden på internselene når stolene lages til så store barn. Det er ingenting å tenke over som vi ser over her, 8åringen har mye å gå på enda i begge to. 

På monteringen så har jo begge kommet med helt nye løsninger, som egentlig ikke kan sammenlignes. På Minikid har man en luke under rompa til barnet, mens på Stretch har man det nede ved beina til barnet. Begge kan jo ha både fordeler og ulemper, vi har jo snakket litt om ulempene ved plasseringen til Stretch, men dette må vi komme tilbake til etter å ha testet Minikid 3 litt lengre. 

Forrankringsselene er også forskjellige i og med at de ikke kommer fra samme produsent. 

Fordelen med Stretch sine er jo utløserknappen og at man slipper at selen draes helt tilbake om man glipper - ulempen er det er vanskelig å få det til på innsiden av bilen om det f.eks står en annen bilstol ved siden av. 
Minikid 3 har de som vi er kjent med fra før av, der de trekkes ut og strammes av seg selv, ulempen er som sagt over at de draes helt inn om du glipper. 


Vi vil legge til mer her ettersom vi gjør oss mer erfaringer! 
Vi legger ved noen mål av Klippan og One etter mye spørsmål fra dere : 

                                                              Klippan:                                                Axkid One:
Fra rygg til skrittstropp:                         12cm                                                          11cm
Opp til seler, høyeste hakk :                  47cm                                                          44cm
Skulderbredde:                                      34cm                                                         33cm
Fra rygg til knehaser:                             22cm                                                          23cm
Bredde ved sittedel:                              43cm                                                          44cm
Bredde øverst :                                      44cm                                                          45cm

Oppdateres etterhvert!